Verbaasd over de reguliere medici die de oorzaak van kanker niet kennen

Verbaasd

Tijdens mijn studie Medische basiskennis verbaas ik me erover dat bij de oorzaakomschrijving van kanker vaak wordt beschreven dat deze onbekend is!!! In mijn opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid heb ik de beginselen geleerd van de westerse natuurgeneeskunde. Deze is heel duidelijk over het ontstaan van kanker. Kanker ontstaat namelijk niet zomaar, dit gebeurt in verschillende opeenvolgende ziektefasen (volgens de leer van Dr. Reckeweg) Ik zal met wat voorbeelden uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.

Natuurlijke evenwicht

Het lichaam zelf streeft continu naar een natuurlijk evenwicht (homeostase) in temperatuur, zuurgraad, zuurstofgehalte en concentraties opgeloste stoffen in het bloed. Hier heeft het lichaam ingenieuze regelkringen voor, die door zenuwprikkels en hormonen via de hersenen worden aangestuurd. Dit wordt ook wel het zelfgenezend vermogen genoemd en ik noem het mijn innerlijke dokter.


Reacties van het lichaam

Wanneer dit evenwicht wordt verstoord door bijvoorbeeld verkeerd voedsel dan doet het lichaam er alles aan om deze schadelijke stoffen zo snel mogelijk te verwijderen door zweten, braken of door heel snelle ontlasting: diarree. Nou kan het zo zijn dat je langdurig schadelijke stoffen binnenkrijgt en je langdurig aan de diarree bent. Wat doe je dan? De meesten zullen naar de dokter gaan en een middeltje nemen om de diarree te stoppen. Oei oei wat ben je dan aan het doen? Je pakt de oorzaak niet aan.... je gaat het symptoom bestrijden. Wat gebeurt er dan in je lichaam? Je krijgt de schadelijke stoffen nog steeds binnen, sterker nog... ze hopen zich op. De reactie van het lichaam is om deze ophopingen uit te scheiden door middel van ontstekingen, denk daarbij aan puistjes, abces, eczeem. Ook weer een natuurlijke reactie van het lichaam om het evenwicht te herstellen. Wanneer door onderdrukking het lichaam ook hier niet meer in staat is om de schadelijke stoffen af te voeren gaan ze zich ophopen in de weefsels. In eerste instantie in het bindweefsel maar als daar geen plek meer is dan ook in andere weefsels. Er onststaan zo goedaardige gezwellen, poliepen, zweren etc. Van deze ophopingen heb je in eerste instantie geen last en het is gemakkelijk om te denken dat het onderdrukken goed werkt, maar ondertussen...

Vuilnis

Je kunt het afvoeren van de afvalstoffen ook wel zien als vuilnis van je huishouden. Wanneer de vuilnismannen de vuilnis niet meer komen ophalen raken eerst de straten vol en daarna de tuinen. Je kunt je dan misschien ook wel voorstellen dat als dit alles vol is, er op een gegeven moment buiten geen plek meer is en dat de vuilnis in het huis wordt opgeslagen. Ook dit gebeurt er in ons lichaam: uiteindelijk gaan de schadelijke stoffen zich ophopen in de cel en ontstaan er chronische ziekten. Dit is voor het lichaam dan niet meer gemakkelijk om zelf op te lossen.

Chronische ziektes

Er onstaan chronische ziektes en ontstekingen die de cellen beschadigen. De organen die het zwakst zijn zullen als eerste aangetast worden en functieverlies laten zien. Wanneer de cel vol raakt met afvalstoffen kan uiteindelijk de kern beschadigd raken waar het DNA is opgeslagen. De celdeling wordt verstoord en er ontstaat woekering van cellen die kunnen resulteren in kwaadaardige tumoren.

Gezondheid

Dit is in het kort hoe we in de westerse natuurgeneeskunde het ontstaan van ziektes zien. Het goede nieuws is dat door het tijdig herkennen van de signalen van je lichaam je zelf de keuze hebt om er iets aan te doen. Je kunt naar de huisarts voor het onderdrukken van de symptomen, je blijft dan ziek. GEZOND is het om het lichaam zichzelf te laten ontdoen van de schadelijke stoffen, waarmee ook de symptomen verdwijnen. Dit is een proces en duurt langer dan een pilletje of kuurtje bij de huisarts.

Het is niet onbelangrijk om ook de OORZAAK aan te pakken. Dit zijn de schadelijke stoffen (maar ook schadelijke indrukken of emoties) verminderen of vermijden en die kunnen voor ieder persoon weer anders zijn. 


Met dit artikel wil ik de Natuurlijke Kijk op kanker toelichten en jullie een eerlijke keuze geven in het omgaan met je eigen lichamelijke signalen.

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt, krop ze dan niet op (want ophoping maakt ziek :-) ) en stel ze! Neem contact met me op, dit kan via het contactformulier.

Ik moest dit ook even kwijt :-)  omdat ik het belangrijk vind dat je weet dat kanker niet zomaar ontstaat, maar dat er vaak meerdere symptomen aan vooraf gaan.

Natuurlijke groet,

Marike van Eijs

www.natuurlijkekijk.nl

Voor meer informatie over de 6 ziektestadia van Reckeweg kun je kijken op de site van www.natuurdietisten.nl