Leven met de seizoenen, zaaien in de lente, oogsten in de zomer

De lente is het seizoen van zaaien en groeien. De vertraging van de winter maakt plaats voor versnelling. De bloem- en bladerknoppen maken een beweging naar buiten en worden prachtig zichtbaar in de vorm van weelderige bloesem en fris groene bomen en struiken. De temperatuur wordt warmer en de zaadjes ontkiemen en groeien uit tot planten, bloemen en gewassen.  

Bij ons mensen werkt het eigenlijk niet anders. Wanneer we in harmonie leven met de natuur dan betekent dat voor ons dat we in de lente meer naar buiten gaan, dat we zonlicht kunnen tanken en ons tempo kunnen verhogen. We hebben meer energie en kunnen nieuwe plannen gaan maken waar we in de zomer van kunnen oogsten.

Ik heb gemerkt dat het me goed heeft gedaan om in de winter tijd voor mezelf te nemen en naar mezelf te luisteren. Mijn eczeem in het gezicht is heel erg rustig en nauwelijks meer zichtbaar, geweldig wat een positief effect het op mij heeft om met de seizoenen te leven! 

De lente geeft me weer een hele nieuwe energie. Ik kan intens genieten van de bloesem en de bijen die hard werken om de bloemen te bevruchten; van de frisgroene bomen en van de zaadjes die we geplant hebben waar we straks van kunnen oogsten; van de zon die me steeds meer verwarmd; van het buitenleven: lekker buiten eten, buiten studeren, buiten werken, buiten een kopje koffie drinken, fietsen in de natuur, terrasje pikken enzovoorts. 

Net zoals de natuur dat doet heb ik ook gezaaid. Ik heb vele plannen gemaakt en acties ondernomen om later misschien mee aan de slag te kunnen gaan, om te oogsten. 

Een van de plannen is een initiatief dat ik heb ingestuurd voor de gezGezondste regio 2025ondste regio 2025. Ik wil heel graag het aanbod van alternatieve zorg in Horst aan de Maas inzichtelijk maken, zodat uiteindelijk vraag en aanbod daar bijeen kunnen komen. Ik vind het belangrijk dat mensen met klachten een keuze hebben op advies en behandeling naast de reguliere zorg. Het alternatieve aanbod is natuurlijk ook een prachtige aanvulling op de reguliere zorg en een mogelijke samenwerking wil ik dan ook niet uitsluiten. Door er enthousiast over gepraat te hebben is zelfs het idee ontstaan om een fysiek gezondheidscentrum op te richten voor natuurlijke gezondheid. Dit idee is er zo eentje, waar ik zeker weten deze zomer nog niet van ga oogsten, maar 2025 duurt nog lang.....

vmce en een natuurlijke kijk op voeding en gezondheidEen ander zaadje dat ik geplant heb is dat ik een artikel heb ingezonden voor het blad voor mensen met constitutioneel eczeem (VMCE) over voeding en eczeem. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit geplaatst in het Herfst-nummer.

Ik heb afgelopen tijd een verkorte cursus Mindfulness gedaan, die mij heeft geinspireerd om de dag te beginnen met een meditatie. Sow dat is een fijn begin van de dag!! Ik ben dan helder en alert en kan me beter focussen. Ook heeft het me geleerd alert te zijn op de signalen van mijn lichaam, die ik serieus mag nemen.

Verder ben ik begonnen met de studie medische en psychosociale basiskennis voor mijn eigen ontwikkeling op dat gebied. Zeker ook om te weten wat ik wel en niet kan behandelen en voor mijn clienten om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraar.

En dan ben iSonneveltk ook nog veel bezig geweest voor Sonnevelt, het opleidingsinstituut waar ik al mijn opleidingen heb gevolgd. Ik heb presentaties verzorgd en bij open dagen enthousiast verteld over Natuurvoeding en Natuurlijke Gezondheid. Hier wordt ik heel enthousiast van en daarom heb ik een sollicitatie naar Sonnevelt gestuurd om docent te mogen worden. Dat zou ik echhomepage natuurlijke kijkt te gek vinden!

Omdat bij een nieuwe lente een nieuw begin hoort heb ik mijn website helemaal omgegooid. Het oogt zoals de lente: Fris en Helder. 

Een heleboel zaadjes heb ik dus geplant. Ik ben oprecht benieuwd waar de zaadjes toe gaan leiden en wanneer :-), maar ik heb er alle vertrouwen in dat het zo uitpakt zoals het voor mij goed is!

Hoe beleef jij de seizoenen? Wat heb jij gezaaid deze lente?